Chelsea-vrouwen winnen van titelhouder Lyon in Champions League

De dames van Chelsea hebben zich een weg naar de kwartfinales van de Champions League gebaand door titelhouder Olympique Lyonnais thuis te verslaan.

Voor het Franse team, waarin internationals Damaris Egurrola en Danielle van de Donk speelden, leek het er even op dat het momenteel de meest succesvolle club in het vrouwenvoetbal hun eindzege uit het vorige seizoen zou vervolmaken. Guro Reiten echter was het daar niet mee eens, en verschalkte doelvrouw Christiane Endler met een fantastische afstandsknal.

Na de rust was het aan de NederlandseVan de Donk om te scoren, maar het thuisteam kreeg geen kans meer om de aansluitingstreffer te maken door enkele uitstekende verdedigende acties van de Chelsea-dames.

De partij eindigde 1-0 in genade van Chelsea, waardoor zij zich zeker weten kunnen opmaken voor een knalgevecht tijdens de return volgende week donderdag in Londen.

Plaats een reactie