Özil neemt afscheid van voetbalwereld na 17 jaar

Mesut Özil heeft een einde gemaakt aan zijn voetbalcarrière. De 34-jarige middenvelder heeft de laatste weken en maanden te maken gehad met blessures waardoor hij per direct stopt met het spelen van topvoetbal.

Hij maakte zijn afscheid bekend op Instagram na 17 jaar bij clubs als Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahçe en Basaksehir.

Wereldkampioen met Duitsland

Hoewel de Duitse international maar weinig prijzen heeft gewonnen, kroont hij zijn carrière toch met een grote triomf. Op het WK van 2014 was het Özil die in elke wedstrijd meespeelde en uiteindelijk de finale won van Argentinië, waardoor hij wereldkampioen werd.

Na het mislukte WK van 2018, waar titelverdediger Duitsland al in de groepsfase uitgeschakeld werd, besloot Özil abrupt te stoppen met spelen voor het nationale team. Hierdoor voelde hij zich gediscrimineerd door de Duitse bond.

Eerder dat jaar kwam Özil in opspraak omdat hij een foto had gepost waarbij hij stond te poseren met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. “In zijn ogen ben ik een Duitser als we winnen, maar een immigrant als we verliezen”, zei Özil hierover.

Einde lange carrière

Na 17 jaar in het topvoetbal neemt Özil eraan afscheid. Een carrière die kroont met wereldkampioenschap maar helaas ook beëindigd wordt door blessureleed. Volgens de oud-speler is nu het moment om te stoppen en te genieten van al het moois wat hij geleerd en meegemaakt heeft in zijn carrière.

Plaats een reactie