Vitesse te maken met vertrek twee hoge ambtenaren

Henk Parren en Pascal van Wijk verlaten Arnhemse voetbalclub

Vitesse heeft te maken met het abrupte vertrek van twee van de hoogste ambtenaren binnen de voetbalclub. De Gelderlander en Omroep Gelderland melden dat zowel voorzitter van de raad van commissarissen, Henk Parren, als algemeen directeur, Pascal van Wijk, hun werkzaamheden bij Vitesse hebben beëindigd. Van Wijk zou zich ziek gemeld hebben bij Vitesse, waardoor hij formeel niet kan worden ontslagen. De Rus Andrey Soloviev is de enige nog resterende binnen de raad van commissarissen.

Het vertrek van de beide hoogwaardigheidsbekleders komt bovenop een moeilijke periode voor Vitesse waarin het voetbalclub in hoge mate verwikkeld is geraakt in een conflict. Vitesse heeft begin vorig jaar de huur van stadion Gelredome opgezegd en is vervolgens in discussie geraakt met stadioneigenaar Michael van de Kuit. Er is nog altijd geen nieuw huurcontract tot stand gekomen en zonder een bespeelbaar stadion staat de voetbalclubs professionele licentie op de tocht.

In september vond Vitesse met de Amerikaan Coley Perry van de Common Group een nieuwe eigenaar, waarnaar de club op zoek was gegaan nadat de Rus Valeriy Oyf het voetbalclub had verlaten. Ook deze overname moet nog worden goedgekeurd door de KNVB.

Plaats een reactie