Bayern en Barcelona nemen voorsprong in groepsfase Champions League

Bayern München verslaat Arsenal

Bayern München heeft de eerste wedstrijd van de kwartfinales van de Champions League gewonnen van Arsenal. Deze spannende wedstrijd vond plaats in de Allianz Arena waar 20.000 mensen daar aanwezig waren. In de 39ste minuut scoorde Lea Schüller de enige treffer van het duel en wonnen daarmee de Duitse ploeg met 1-0.

Maximiliane Rall had de assist en de bal werd afgeleverd op het hoofd van de topscorer van de ploeg. Schüller was die avond de veertiende treffer van het seizoen voor de Duits nationale team. Arsenal heeft geprobeerd om een gelijkmaker te maken, door Victoria Pelova in 60ste minuut te brengen en het schot van Caitlin Foord op de paal.

Barcelona nipt langs Roma

Even later is Barcelona ook aan de bak geweest tegen AS Roma. Barcelona won deze wedstrijd met 1-0. Er waren ruim twee keer zoveel mensen aanwezig bij deze wedstrijd als bij Bayern München, namelijk 39.454. Salma Paralluelo was hier verantwoordelijk voor de enige treffer in de wedstrijd.

Na iets meer dan een half uur spelen schoot de Spaanse spits knap raak. Het leek erop dat Barcelona de score verder kon uitbreiden, maar keeper en aanvoerder Sandra Paños van Roma keerde verschillende zeker lijkende doelpunten van de Catalaanse ploeg.

Morgen staan de andere kwartfinales in de Champions League gepland waarbij VfL Wolfsburg het tegen Paris Saint Germain gaat opnemen, en Chelsea tegen Olympique Lyonnais. De returns zullen volgende week woensdag en donderdag gespeeld worden.

Plaats een reactie