Contractverlenging Gernot Trauner bij Feyenoord tot 2026

Feyenoord heeft de banden met de verdediger Gernot Trauner verder aangehaald. De 30-jarige Oostenrijker is een jaar bijgetekend op zijn contract, waardoor ‘de snelgroeiende sterkhouder’ nu tot de zomer van 2026 vast aan de Rotterdamse club is gebonden. Dit komt kort na de verlenging van Lutsharel Geertruida bij Feyenoord.

De verdediger kwam in de zomer van 2021 over van het Oostenrijkse LASK Linz. Niet veel later groeide hij uit tot een vaste kracht en publiekslieveling. Uitgenodigd door het Oostenrijkse nationale team, deelde hij zo zijn vreugde: “Je ergens op je plek voelen is een belangrijke graadmeter en dat is honderd procent het geval bij Feyenoord. Verlengen was daarom een makkelijke beslissing. Ik ben een echte Feyenoorder geworden en wil onderdeel blijven uitmaken van de toekomst van deze prachtige club.”

Geblesseerd verlengd

Trauner raakte eind vorig jaar geblesseerd, maar stond vorige maand alweer op het veld tijdens het competitieduel met Fortuna Sittard. Vorige week stond hij ook al in de basis tijdens de return in de Europa League van Sjachtar Donetsk. Afgelopen zondag stond hij ook in de basis bij de competitiewedstrijd tegen Ajax en kwam hierbij aan voortreffelijke prestaties. Gezien de situatie van Gernot Trauner is het contract verlengen een goed teken voor de club.

Gernot Trauner wordt dit seizoen gezien als de vice-aanvoerder achter Orkun Kökcü. Met de verlenging van Trauner hopen Kökcü en Feyenoord erop dat-ie een verdere positieve bijdrage in het team kan leveren.

Plaats een reactie