Droomhuwelijk beëindigd: Nagelsmann uit de running bij Bayern

Julian Nagelsmann voelt de kille wind. De 55-jarige coach is ontslagen bij Bayern München, zo meldt BILD. En dat is bijzonder, de maar 35-jarige trainer stond nog in de race om met Der Rekordmeister drie prijzen te behalen. Afgelopen zondag verloor de club echter de koppositie in de Bundesliga aan Borussia Dortmund, na een 2-1 nederlaag bij Bayer Leverkusen.

Sportief directeur van Bayern, Hasan Salihamidžić, liet kritische woorden klinken na die nederlaag: “Dit is niet wat we van Bayern verwachten. Zo weinig drive, mentaliteit en assertiviteit: dat heb ik heel weinig meegemaakt.”

Deels succesvol tweede seizoen voor Nagelsmann

Nagelsmann stond aan het roer van Bayern sinds vorig jaar. Toen wist hij al snel de tiende Bundesliga titel op rij binnen te halen. Helaas liep het vervolgens anders dan verwacht, een tweede Champions League kwartfinale en een Duitse bekerkwartfinale ten spijt. In de Champions League werd een sterrenensemble van Paris Saint-Germain verslagen, maar toch was de prestatie van de hoofdcoach uiteindelijk ontoereikend.

Data dan ook dat de beleidsbepalers van de club niet blij waren met de prestaties van Mathijs de Ligt, Ryan Gravenberch, Daley Blind en Noussair Mazraoui. Van de laatste tien wedstrijden werd maar de helft gewonnen. Zo eindigt er Voortijdig een vooraf voorspelde droomhuwelijk. Nagelsmann was al vroeg een bekend gezicht in de Bundesliga, op 28-jarige leeftijd verving hij al Huub Stevens als Hoofdtrainer.

Thomas Tuchel (49) is de favoriet om hem op te volgen. Tuchel werd eerder dit seizoen ontslagen bij Chelsea , maar maakte hiervoor furore bij Borussia Dortmund.

Plaats een reactie