FC Twente creëert afstand na ruime overwinning op VV Alkmaar

De voetbalsters van FC Twente hebben op afstand gebracht van de concurrentie in de hoogste klasse van de Vrouwen Eredivisie door een ruime 5-0 overwinning op naaste achtervolger, VV Alkmaar. Op sportcampus Diekman in Enschede liet de borelingen van trainer Joran Pot zien waarom zij momenteel bovenaan de ranglijst staan.

De twee ploegen kregen de kans om al vroeg de score te openen, doordat beloftespeler Kim Everaerts de bal net naast schoot. En even later ook Renate Jansen, waarmee haar schoten op de paal en de lat eindigden. Maar uiteindelijk was het Fenna Kalma die na iets meer dan een half uur de score opende. De mouwen werden opgestroopt door Jansen op aangeven van Everaerts en Suzanne Giesen, waarmee Twente met een 3-0 voorsprong de rust in ging.

Korte krachtmeting na rust

Na de pauze nam de reactie van de bezoekers iets meer vorm aan, maar Twente was duidelijk nog niet klaar met scoren. In een tijdsbestek van 15 minuten waren de Tukkers twee keer trefzeker. Danique Kerkdijk kopte een voorzet van Marisa Olislagers binnen, terwijl Kalma even later ook haar tweede van de avond maakte. Daarmee bezorgde zij de lokale supporters het begeerde eindresultaat.

Door deze overwinning hebben de meiden van FC Twente nu vijf punten voorsprong op Ajax, dat helaas dit weekend geen wedstrijd speelde. Ploegen als VV Alkmaar hebben het hier moeilijk mee, aangezien zij bijvoorbeeld al een anderhalve week geleden een voorbereide wedstrijd niet konden spelen wegens sneeuwval. In het weekend komt Alkmaar dus naar Amsterdam, waar zij het opnemen tegen de huidige nummer twee, terwijl FC Twente vrij is.

Plaats een reactie