Harry Kane scoort recordgoal tegen Italië

Engeland heeft In Napels met een 1-2 resultaat aan Italië het nakijken gegeven tijdens de herhaling van de EK-finale van twee jaar geleden. Harry Kane heeft hierbij een record voor zijn land neergezet door zijn 54ste interlandgoal te maken waarmee hij Wayne Rooney (53) definitief achteruit duwde.

Kanes debuut

Kane begon in 2015 aan het avontuur van het Engelse elftal toen hij de op dat moment door injuries geplaagde Wayne Rooney 20 minuten voor het einde verving. Twee minuten later scoorde hij al zijn eerste interlandtreffer.

In 2018 vierde Kane dan ook theatraal zijn triomf door zich met zes goals tot topscorer van het WK te kronen. Voor de 0-2 vlak voor de halve time was het Declan Rice die de Engelsen de leiding gaf.

Italië teleurgesteld

De Italianen werden door het aftreden van hun coach voor het WK 2018 geconfronteerd met een nieuwe, verfrissende start, maar gloriemomenten bleven deze wedstrijd achterwege. De thuisploeg speelde voor rust een gemiddeld mat partijtje, waar Jack Grealish vlak voor de pauze een grote kans op de 0-3 en dus in een comfortabele voorsprong voorbij liet gaan.

Na de rust werd de storm aangewakkerd door Mateo Retegui, de Argentijnse debutant die de 1-2 maakte. Daarna stond Engeland sterk te verdedigen, waarmee toch de zege vastgehouden werd. Een zege waaraan Harry Kane zijn recordgoal nuttig bijdroeg.

Plaats een reactie