Jimmy Floyd Hasselbaink assisteert coach Southgate bij Engeland

De 50-jarige Jimmy Floyd Hasselbaink, voormalig spits van Oranje, heeft een nieuwe job bij het Engelse elftal bemachtigd. Hij wordt assistent van bondscoach Gareth Southgate en heeft dinsdag al samen met de Engelse internationals op het veld gestaan.

De spits, die negenmaal scoorde in zijn 23 interlands voor het Nederlands elftal, speelde in zijn carrière onder meer voor Leeds United, Chelsea, Middlesbrough en Charlton Athletic. Verder werd hij twee keer de topscorer van de Premier League.

Vroegere ploeggenoot

Bij Middlesbrough was Hasselbaink al eerder ploeggenoot van huidig bondscoach Southgate. Nadat hij stopte met voetballen, werd hij trainer bij Belgische club Antwerp, Burton Albion, Queens Park Rangers en Northampton Town.

Donderdag speelt Engeland de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië en zondag thuis tegen Oekraïne. Hasselbaink is dolblij met zijn nieuwe positie en kijkt ernaar uit om samen met Southgate het elftal naar de successen te leiden.

Plaats een reactie