Ronaldo begeleidt 197ste interland met dubbel feest

Cristiano Ronaldo heeft een unieke mijlpaal gevierd: de 38-jarige Portugees maakte zijn 197ste interland en daarmee is hij de enige ter wereld met zo’n record. Daarnaast is hij ook nog eens recordhouder met zijn 119 doelpunten, die hij maakte tijdens zijn voetbalcarrière in het shirt van Portugal. Dit bracht hij in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein op de proef.

Ronaldo begon de wedstrijd sterk; na acht minuten liet hij een lichte touché met de hak bij het schot van João Cancelo zien. Helaas kwam dit niet op het scoreformulier te staan.

Na de rust lukte het de Portugezen om eindelijk te scoren; zo bracht de twee-nil maakte Bernardo Silva, waarna Ronaldo vanaf de penaltystip zijn 119ste doelpunt maakte, wat ook meteen zijn aller eerste in het shirt van Portugal was op 20 augustus 2003 – als invaller voor Luís Figo – tegen Kazachstan.

Hij bemachtigde de eindstand van 4-0 toen hij een vrije trap omzette in een doelpunt. Zo maakte Ronaldo er een dubbel feestje van tijdens zijn historische 197ste interland!

Plaats een reactie