Roy Hodgson: lichtpunt voor Crystal Palace

Roy Hodgson keert terug in de Premier League met een belangrijke taak. De 75-jarige manager is de oudste keuzeheer ooit op het hoogste niveau in Engeland en scherpt zijn record verder aan bij Crystal Palace. Oud-bondscoach van de Engelsen, Dick Advocaat is hiermee net iets jonger.

Hodgson probeerde het vorig jaar al bij Watford om deel te blijven uitmaken van de Premier League, maar tevergeefs. Toch gaf de oud-bondscoach van nogmaals aan niet meer op zoek te gaan naar een nieuwe club. Echter bij Patrick Vieira’s ontslag is de cirkel weer rond. En hij heeft er dan ook geen moeite mee om terug te keren bij een club waar hij veel mee heeft.

Geen kans op ondergang

Crystal Palace staat op de twaalfde plaats, maar het verschil met de degradatiezone bedraagt slechts drie punten. Tegenover het clubchannel van de Londenaren maakte hij dit bekend. “Het is een voorrecht om gevraagd te worden om terug te keren naar de club, die altijd zoveel voor me betekend heeft. Crystal Palace staat bekend om zijn vechtlust en ik twijfel er niet aan dat al onze supporters met ons zullen vechten. Ons enige doel is om onze Premier League-status veilig te stellen.”

Hodgson, die 37 jaar geleden zijn trainersloopbaan begon bij het Zweedse Halmstads, kan rekenen op Jaïro Riedewald. De bijna vergeten drievoudig Oranje-international werd ooit naar Londen gehaald door Frank de Boer en was onder Hodgson tussen 2017 en 2021 basisspeler bij de club.

Plaats een reactie