Terugkeer van een wereldkampioen: Messi in Argentinië

Na een intensieve competitie in Qatar is Lionel Messi eindelijk terug in zijn vaderland Argentinië. Met zijn nationale team veroverde hij onlangs de wereldtitel. De sterspeler is onlangs aangekomen op de luchthaven van de Buenos Aires om zich voor te bereiden op twee interlands.

De stad Buenos Aires staat in de ban van de terugkeer van Messi. Toen hij met zijn familie eenmaal arriveerde, stonden er duizenden fans te wachten om hun held te begroeten. De eerste wedstrijd staat voor komende donderdag op het programma tegen Panama. De Argentijnse voetbalfederatie heeft hierbij festiviteiten gepland om de wereldtitel te vieren.

Voorbereiding op de toekomst

Messi zal naar verwachting met plezier voorlopig voor het nationale elftal van Argentinië blijven spelen. De bondscoach, Lionel Scaloni, laat weten dat hij een gelukkig mens ziet bij de selectie. Ook met het oog op de toekomst maakt Scaloni zich geen zorgen. “We zijn moeilijk te verslaan en dat moet zo blijven. Al zal dat steeds lastiger worden. Iedereen wil nu nog meer dan ooit van Argentinië winnen.”

Komende maandag, 2 maart, speelt Argentinië de tweede interland tegen Curaçao in het stadion Monumental, waar al 63.000 kaarten uitverkocht waren. Ook de media-aandacht is enorm; er zijn meer dan duizend accreditaties aangevraagd en er is plaats voor 344 journalisten.

Plaats een reactie