Traditie van respect binnen FC Utrecht

De actie van Frans van Seumeren past duidelijk niet bij de normen en waarden binnen FC Utrecht, waar vooral een veilig werkklimaat wordt gestimuleerd. De raad van commissarissen liet na het kleedkamerbezoek van de eigenaar zaterdagavond na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles (1-2) weten.

Het incident resulteerde in een handgemeen met speler Sean Klaiber. Van Seumeren bood zondag trouwens alsnog zijn excuses aan staf en spelers. De actie heeft echter geen gevolgen voor de man; hij blijft ook in de toekomst deel uitmaken van de raad van commissarissen.

Saillant detail is dat vorige trainer Henk Fraser eerder dit seizoen vertrok bij FC Utrecht na een ruzie met speler Amin Younes.

Ruim veertig miljoen euro geïnvesteerd

Van Seumeren is eigenaar geweest van de Utrechtse club sinds 2008. In die tijd heeft de miljardair ruim veertig miljoen euro geïnvesteerd om de club invloedrijk en succesvol te maken.

Gezien de recente resultaten moet er groot schrift op de wand gemaakt worden. Zaterdag was de derde nederlaag op rij binnen de eigen stadionsmuren, na de bekernederlaag tegen de amateurs van Spakenburg (1-4) en Fortuna Sittard (1-2).

Pieter Leyssius, voorzitter van de rvc, liet weten dat Van Seumeren al vijftien jaar een betrokken aandeelhouder is, die veel voor de club heeft betekend. “Hoewel hij in zijn emotie te ver ging, hebben we met elkaar gesproken en biedt hij zijn excuses aan Klaiber, staf en spelers. Onze verwachtingen voor de toekomst ligt duidelijk vast: er voorzien wij dat onze rvc-leden zich binnen de gestelde kaders en verantwoordelijkheden, zullen bewegen. Dit is leidend binnen de clubnormen en waarden.

Plaats een reactie