Veerman meldt zich bij Oranje op verjaardag Koeman

Op de verjaardag van bondscoach Ronald Koeman heeft Joey Veerman zich maandag bij het Nederlands Elftal aangesloten. PSV’ middenvelder werd opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Frenkie de Jong. Donyell Malen deed ook mee. De aanvaller van Borussia Dortmund mocht alsnog aansluiten nadat Steven Bergwijn was afgehaakt.

Koeman bracht zijn 60e verjaardag door met al zijn 25 internationals. Hij zette zijn team in voorbereiding op de kwalificatiewedstrijd met Frankrijk en tegen Gibraltar. De wedstrijd tegen Frankrijk is vrijdag en die tegen Gibraltar op maandag. Voorafgaande aan de ontmoetingen draagt Virgil van Dijk een OneLove-band om te tonen in verbinding te zijn tegen racisme en alle vormen van discriminatie.

Eerder dit jaar wilde de aanvoerder van Oranje ook de band dragen tijdens het WK in Qatar, maar daar gaf de FIFA geen toestemming voor. Oranje hoopt de kwalificatie voor het EK volgende zomer in Duitsland wel te behalen, maar daarvoor moet het ook nog in actie komen tegen Ierland en Griekenland.

Plaats een reactie