Zlatan keert terug aan het voetbal front

Na lange tijd van afwezigheid heeft Zlatan Ibrahimovic zich weer gemeld bij de Zweedse selectie. De 41-jarige spits van AC Milan staat voor de eerste kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap voetbal volgend jaar in Duitsland. “Op mijn leeftijd denk ik niet aan de toekomst. Maar eigenlijk ben ik het verleden, het heden en de toekomst voor mijn land” zei Ibrahimovic met zijn typische bravoure. Wat de spits precies hiermee bedoelde liet hij in het midden.

Ibrahimovic kampte lange tijd met een knieblessure maar na maanden van herstel is hij eindelijk weer op voetbalgebied actief. “Mijn knie was een maand of 8, 9 opgezwollen” vertelde Zlatan. “Maar ineens ging het beter. Ik kon weer aan voetballen denken. Dat gaf me enorm veel energie.” De Sefswe voetballer zei dat zijn terugkeer niet alleen voor zijn plezier is. “Ik ben er weer bij om te presteren, met goed spel wil ik bijdragen aan de doelen van mijn club en het Zweedse elftal.”

Vrijdag is Zweden tegen België in Stockholm en Zlatan zal zijn best doen om zijn land te helpen. Ook Estland, Oostenrijk en Azerbeidzjan maken onderdeel uit van groep F. Ibahimovic denkt er niet al te ver meer vooruit. “Ik wil dat nog een tijdje kunnen doen, in goede gezondheid. Hopelijk zit alles nu mee en gaat dat lukken.”

Plaats een reactie