AZ eist onafhankelijk onderzoek naar het beleid van de KNVB

AZ verlangt van de KNVB om neutrale partijen een eerlijk onderzoek te laten uitvoeren naar de mensen die de voetbalbond sturen. Dit heeft de club de bond laten weten in een indrukwekkende brief, die Vandaag Inside in bezit heeft.

Als de KNVB niet mee werkt aan dit onderzoek, dan kan AZ naar de rechter stappen. Binnen de voetbalwereld beroepen zij Jan Albers van de Raad van Commissarissen aan op “achterkamertjespolitiek”. Zij stelt dat er een favoriete positie wordt verleend aan Ajax, PSV en Feyenoord binnen de voetbalbond. Hiervoor worden er verschillende voorbeelden aangehaald, waaronder de afhandeling van het coronaseizoen 2019/2020 en de oprichting van NL League, een belangenvertegenwoordiging van profclubs en -competities.

Plaats een reactie