Een debuut om over naar huis te schrijven: België met hattrick Lukebakio door Zweden

Met een verjongde selectie is België van bondscoach Domenico Tedesco knap begonnen aan de EK-kwalificatie. Tegen Zweden kon een niet eerder geziene combinatie de show stelen: Lukebakio. Lukaku en debutant Bakayoko hielpen België naar een 0-3 overwinning.

De Belgen stonden tegen Zweden voor het eerst in het veld sinds het mislukte WK in Qatar; de Oudgedienden Toby Alderweireld en Eden Hazard namen afscheid van de ploeg, terwijl de toenmalige sterkhouders Axel Witsel en Dries Mertens door Tedesco werden gepasseerd.

Uitblinken Lukebakio

De nieuwe bondscoach was duidelijk over z’n aanpak: hoog tempo voetbal gesmeed door een frisse selectie. Tegen Zweden lukte dat nog niet volledig, maar de Belgen brachten bij vlagen wel fraaie aanvalsspel naar boven.

Op de rechterflank zocht Kevin de Bruyne maar al te graag aansluiting met Lukebakio, de nieuwe aanwinst van Hertha Berlin. Dat leverde de debutant voldoende kansen op om de Zweedse verdediging pijn te doen.

Zelfs Zlatan Ibrahimovic, na lange tijd weer terug in het Zweedse elftal, kon daarin niet meer sturen. In eerste instantie weerhield Dejan Kulusevski Zweden nog van een achterstand, maar na 37 minuten was het alsnog raak. Lukebakio kapte zich moeiteloos vrij, legde de bal prima terug op Lukaku die de 0-1 binnen tikte.

Glansrol Bakayoko

Het doelpunt bleek de Belgen goed te doen. Na de rust was het al snel 0-2 na heerlijk laag voorzetje van Lukebakio. Er kwam nog een glansrol voor Bakayoko, die Lukebakio verving. Precies een kwartier later, na een heerlijke rush, gaf de PSV-aanvaller de perfecte voorzet op Lukaku, die koeltjes zijn hattrick vervolmaakte.

Voor Zweden was er niet veel meer te halen, ook niet nadat Ibrahimovic voor het einde nog het veld mocht betreden. Zo staat België met drie punten aan de goede kant na de absolute debuutwedstrijd van Lukebakio en Bakayoko.

Plaats een reactie