Esmee Brugts schitterende hattrick trekt PSV langs Telstar, Feyenoord laat ADO Den Haag nipt begaan

Esmee Brugts was de grote ster bij PSV in de wedstrijd tegen Telstar. Met een prachtige hattrick was de aanvalsmachine van de kampioen van 2019 van onschatbare waarde voor een eenvoudige 6-1 overwinning.

Voor rust opende Joëlle Smits de score voor het team van coach Foppe de Haan, die vervolgens resteerde met de 2-1 uitslag dankzij een eigen doelpunt van Janou Levels. Na de thee was het Bianca Verweij die de derde Eindhovense treffer binnentrapte, waarna Brugts wederom twee schitterende doelpunten volgden.

Feyenoord slaat in blessuretijd toe

Na een doelpuntloze eerste helft kwam Feyenoord op ijverige wijze op voorsprong tegen ADO Den Haag, in een wedstrijd met momenten van verzet uit de kant van de Hagenaars. Uiteindelijk moesten zij een kniebuiging maken voor Jessica Torny’s team wanneer Esmee de Graaf, op verdiende wijze, de 1-0 liet aantekenen.

Fortuna Sittard kon profiteren van de resultaten en komt zo in de buurt bij de derde plek in de eredivisie. Zij namen het op tegen Excelsior, waar Amber van Heeswijk de 1-0 vroeg opende. Vlak voor rust kwam de ploeg uit Rotterdam op gelijke hoogte, echter ontlasting leek niet meer aan de orde totdat Kristina Erman en de Belgische topschutter Tessa Wullaerts de overwinning konden binnenhalen (3-1).

PEC Zwolle won met 2-0 van Heerenveen. Evi Maatman en Danique Noordman waren hierin verantwoordelijk voor beide goals. Zondag komt Ajax, de nummer twee op de ranglijst, in actie tegen VV Alkmaar. Mocht Ajax winnen dan komt de ploeg uit Amsterdam tot twee punten van FC Twente, die bovenaan de ranglijst staan.

Plaats een reactie