Koeman waarschuwt spelers na nederlaag tegen Frankrijk: “Fouten waar het nooit mag!”

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn spelers niet gespaard na de demonstratie van Frankrijk. “Ik verwachtte meer van iedereen en het was een ondermaatse prestatie van een sterke tegenstander”, aldus Koeman. Al in de tweede minuut scoorde Frankrijk en koerste naar een glasheldere 3-0 overwinning.

Koeman zag met lede ogen aan hoe zijn ploeg balverlies leden op slechts 20 meter van de eigen goal. “We maken fouten op plekken op het veld waar je dat nooit mag doen.” Ook de afwezigheid van spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Cody Gakpo, weerhield Koeman er volgens hem niet van om duidelijk te maken waar het mis ging. “Het mag niet, dat heeft niets te maken met mensen die er niet bij zijn”, aldus Koeman.

Met de snelle treffers was Koeman al snel overtuigd dat de ploeg voor een kansloze opgave stond. “Je bent zelfs bang dat het een heel grote uitslag wordt.” Uiteindelijk bleef het bij die 3-0, maar daar bleef het volgens Koeman niet bij. “Keuzes kun je altijd bediscussiëren, maar volgens mij was het niet systeemgebonden. We waren heel naïef”, aldus Koeman.

Mbappé als lesje

De vice-wereldkampioen was ook die avond een tegenstander die fouten kon afstraffen. Koeman vindt dan ook dat zijn ploeg een lesje kreeg van spelers als Griezmann en Mbappé. “De vierde goal was balverlies van Memphis, maar als je ziet wat Mbappé daarna doet, dat is van grote klasse”, volgens Koeman. Maandag is de tweede EK-kwalificatiewedstrijd en verwacht Koeman een reactie van zijn spelers. “Dit kan alleen positief uitwerken”, heeft hij gezegd.

Plaats een reactie