Mbappé neemt taken van aanvoerder over: Begin van nieuwe fase voor Frankrijk tegen sterk Nederlands elftal

De status van Kylian Mbappé is in rap tempo gerezen. Zowel op club- als internationale niveau.

Morgen is het precies zes jaar geleden dat hij zijn debuut maakte bij het Franse nationale elftal. Toen nog slechts 18 jaar, 3 maanden en 5 dagen oud, was de aanvaller van AS Monaco de op een na jongste debulant in de geschiedenis van Les Bleus. Alleen Marian Wisniweski mocht zich in 1955 iets jonger presenteren.

Met inmiddels 66 interlands, 36 doelpunten, een wereldkampioenstitel (2018) en een hattrick in de verloren WK-finale (2022) verwijderd heeft Mbappé een mijlpaal bereikt. Vandaag wacht hem tegen Nederland, waartegen hij in augustus 2017 ook zijn eerste interlandgoal maakte, een extra speciaal moment. Want voor het eerst zal hij de band om zijn arm dragen als aanvoerder van Frankrijk.

Klaar om de verantwoordelijkheid te dragen

“Het is voor mij een enorme eer en tegelijk een grote verantwoordelijkheid”, aldus de aanvaler van Paris Saint-Germain. “Maar het allerbekrooste is dat het ook enorm leuk is. Als kind droomde ik ervan om voor Frankrijk te spelen én om titels te winnen. Nu tot aanvoerder benoemd te zijn is dan ook geweldig.”

Mbappé zal echter niet veranderen met deze verantwoordelijkheid. “Natuurlijk worden er dingen anders. Mijn eerste prioriteit ligt nu bij het team. Maar ik blijf mezelf, op dezelfde wijze gedraag ik mij tegen iedereen.”

Met de nieuwe captain werpt Frankrijk een nieuw blad op, want naast de vertrokken Hugo Lloris hebben ook Karim Benzema (Ballon d’Or winnaar) en de ervaren Raphaël Varane de deur van de nationale selectie achter zich dichtgetrokken. “Klopt, we zijn aan het begin van iets nieuws. Ideaal om hiermee te starten, maar tegelijk ook uitdagend. Want zeker de opponent Nederland zal moeilijk te verslaan zijn.”

Moeilijk, maar niet onmogelijk

Tegen Nederland begint Frankrijk dus aan de EK-kwalificatiegroep B. Blauw Oranje kampt echter met personeel gebrek, een moeilijke opgave voor de ploeg. Vooral het uitvallen van Cody Gakpo en Frenkie de Jong vormen grote tegenslag.

“Het veranderd niets”, overbrugt Mbappé. “Het is nog steeds een goede ploeg die we best moeilijk kunnen kloppen. Hopelijk kunnen we winnen en het EK veiligstellen. En dan zien wat de toekomst ons brengt.”

Plaats een reactie