Messi maakt vervolgfeest Argentinië compleet met 800e doelpunt

Argentinië begon het vervolgfeest op een passende manier; na het winnen van het WK onder leiding van aanvoerder Lionel Messi heeft de ploeg in Buenos Aires met 2-0 gewonnen van Panama. Messi liet het feest compleet maken door een vrije trap tot de 800e treffer uit zijn glansrijke loopbaan te verzilveren.

WK-opstelling in Buenos Aires

De Argentijnse voetballers namen dezelfde stelling in als tijdens de WK-finale tegen Frankrijk. Panama wist het een tijd lang goed te verdedigen voordat Thiago Almada in de 75ste minuut de score opende. Voorafgaand aan de aftrap ging de voetbaltempel Monumental in Buenos Aires helemaal open voor aanvoerder Messi. Bij zijn komst mocht hij genieten van de warme tongstrelende woorden van de 83.000 toeschouwers.

“Ik had hier altijd al van gedroomd, om samen met mijn landgenoten te vieren dat we dit voor elkaar hebben gekregen, ” aldus Messi. “We hebben er zo lang op moeten wachten. Laten we genieten van de derde ster, van ons WK Wnst gewonnen.”

Mexico verslaat Suriname

Mexico startte onder leiding van voormalig Oranje-international Aron Winter een goede reeks in de Concacaf Nations League met een 2-0 overwinning op Suriname. Cremonese-verdediger Johan Vásquez en een eigen doelpunt van FC Groningen-verdediger Damil Dankerlui waren goed voor de twee Mexicaanse goals. PSV-middenvelder Érick Gutiérrez liep aanvoerder. Ajax-spelers Edson Álvarez en Jorge Sánchez ontbraken.

Plaats een reactie