Nederland, België en Duitsland lanceren WK voetbalvrouwen 2027: ‘FIFA, u hebt een bericht voor u’

Nederland, België en Duitsland zijn de FIFA wereldvoetbalbond officieellaten weten dat zij de organisatie van het WK voetbal voor vrouwen in 2027 op zich willen nemen. De KNVB maakte al in 2018 bekend dat zij de ambitie hadden om het toernooi te horen. Toen de deelnemersveld vervolgens uitgebreid was van 24 naar 32 landen, riepen Nederland, België en Duitsland de FIFA vorige maand op Twitter op om een berich in hun inbox te bekijken.

Inmiddels is mogelijk voor landen om zich aan te melden bij de FIFA voor deze organisatie. De procedure zal zich op 21 april 2021 verstrengen met de inschrijving. Enkele maanden later in mei zullen de 211 landen die zijn aangesloten bij de FIFA hun definitieve beslissing maken waar het toernooi plaats zal vinden.

Unieke ervaring, maar ook duurzaam

De drie landen hebben de Europese samenwerking in de strijd voor de WK-organisatie vertaald in hun verenigde volgens: “FIFA, u hebt een bericht voor u.” Gijs de Jong, de verantwoordelijke secretaris-generaal van de KNVB licht toe dat het momentum benut wordt om het vrouwenvoetbal een impuls te geven. Tevens heeft hij ambities om zo duurzaam en verantwoordelijk te organiseren als mogelijk is. Zuid-Afrika en Brazilië hebben eveneens aangegeven geïnteresseerd te zijn in de bieding voor de organisatie.

Plaats een reactie