Oranje in EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk blijft gespaard van extra afhakers

Het Nederlands elftal blijft op weg richting de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk zodoende vrij van extra afwezigen vanwege virusinfecties. Donderdagochtend traden vijf internationals af omdat zij met een ziekte werden geconfronteerd. De vrees bestond dat er meer zou volgen, maar een woordvoerder van Oranje maakte bekend dat er geen nieuwe gevallen zijn.

Ronald Koeman had op de persconferentie rekening gehouden met extra afwezigen. “Je kunt niet alles uitsluiten en ik denk dat verstandig is gezien de omstandigheden. We zijn voorzichtiger met het schudden van handen, maar je kunt niet alles uitsluiten,” zei hij.

Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen waren de afvallers en bondscoach Koeman riep Stef de Vrij, Ryan Gravenberch en keeper Kjell Scherpen op. De Vrij trainde donderdag al mee, terwijl Gravenberch en Scherpen in allerijl het trainingskamp van Jong Oranje moesten verlaten om Oranje bij te staan.

Met 23 spelers voorbereidend op de wedstrijd tegen de WK-finalist in het Stade de France dient het Nederlands Elftal zich voor op een memorabele avond.

Plaats een reactie