Thomas Tuchel nieuwe trainer bij Bayern München

Thomas Tuchel treedt in de voetsporen van Julian Nagelsmann die ontslagen is als trainer van Bayern München. De 48-jarige trainer zat na zijn ontslag bij Chelsea in september vorig jaar zonder werk. Tuchel heeft ondertussen bij Bayern een contract voor medio 2025 getekend.

Tuchel heeft een grote staat van dienst: Hij won in 2021 met Chelsea de Champions League en werkte eerder bij Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund en Mainz. Het ontslag van Nagelsmann bij Bayern kwam verrassend. ‘Der Rekordmeister’ stond namelijk op de tweede plaats in de Bundesliga op slechts een punt achter koploper Borussia Dortmund.

In de Champions League vertoonde Bayern ondertussen een overtuigend spel. De ploeg wist te stunten door PSG uit te schakelen. Met het aantrekken van Thomas Tuchel wordt er verwacht dat de prestatielijn van Bayern gewaarborgd blijft.

Plaats een reactie