Van Dijk in ravijn na tegenvallende prestatie tegen Frankrijk

Virgil van Dijk is bedroefd na de resultaten in het EK-kwalificatieduel met Frankrijk. Nederland werd met 4-0 verslagen en ook aanvoerder Van Dijk is onbegrip over hoe dit heeft kunnen gebeuren.

De twee snelle tegendoelpunten vormden een belangrijke factor voor de mogelijkheden van Oranje. “Na zeven minuten sta je al 2-0 achter… dat is erg, we hadden slecht begonnen”, aldus Van Dijk.

Hoewel Oranje er nog wat kansen had, heeft dat niets opgeleverd. “We hadden een aantal ‘fifty-fifty-momentjes’ waar we profijt van konden hebben. Helaas gingen we daar ongeïnspireerd mee om.”

Foutsituatie voor de bal

De situatie voor het duel tegen Frankrijk was ook al niet best, met afmeldingen van Frenkie de Jong en Steven Bergwijn, alsmede een buikgriepuutbraak die zomaar vijf spelers velde.

Van Dijk is echter van mening dat er in het veldspel beter is gepresteerd. “Het is zonde dat we de bal zo makkelijk verliezen. Als je daarin tekort schiet sta je open voor de tegenstander.”

Hoewel sommigen spreken van naïviteit bij de ploeg, deelde Van Dijk deze conclusie niet. “Er waren meerdere redenen waarom het misging. Dat is iets wat we gaan bespreken, ook al klinkt het clichématig. Tegen Gibraltar moet het veel beter.”

Plaats een reactie