Verwachtingen over de blessure van Frenkie de Jong

Het heeft Barcelona verteld dat Frenkie de Jong een blessure heeft aan zijn rechterhamstring. Het is vooralsnog onduidelijk hoe lang zijn herstel zal duren. De Jong kon zich maandag niet melden voor de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands Elftal tegen Frankrijk en Gibraltar – een moeilijke tegenslag voor de nieuwe bondscoach Ronald Koeman.

In El Clasico tegen Real Madrid liep de middenvelder de blessure op, die werd gewonnen door Barcelona met 2-1.

Wie neemt de plaats van Frenkie in?

De vervanging van de Jong suggereerde al een moeilijke taak voor Koeman, maar donderdag meldden vijf spelers van het Nederlandse team zich ook af met buikgriep.

“Frenkie heeft eigenschappen die niet veel spelers bezitten”, aldus Koeman. “De afwezigheid betekent echter niet dat we ons systeem aan moeten passen, dat zou vreemd zijn. We moeten overstappen omdat degene die nu in zijn plaats komt, een andere speelstijl kent.”

Plaats een reactie