Doelpunten Pepi laten Verenigde Staten winnen

Ricardo Pepi van FC Groningen heeft afgelopen donderdag voor een afgetekende overwinning gezorgd voor het nationale team van de Verenigde Staten. De Groningse spits maakte twee doelpunten in de Nations League-wedstrijd tegen Grenada. Na de 7-1 zege kunnen de Amerikanen zicht rekenen op deelname aan de finale ronde.

McKennie ook belangrijk

Onder leiding van interim-bondscoach Anthony Hudson scoorde ook Weston McKennie twee keer. De Duitse middenvelder was dus net zo belangrijk voor de overwinning als de Groningse spits.

Geen Berhalter

Bondscoach Gregg Berhalter was niet aanwezig bij de wedstrijd. Zijn contract loopt na het WK in Qatar af en de Amerikaanse voetbalbond wacht op een nieuw contract van hem. Ook was er onderzoek gaande rondom een ouder incident uit 1991 waarin hij zijn toenmalige vriendin schopte. Na het vrijpleiten bleef hij echter nog steeds afwezig.

Aanvoerder Christian Pulisic schitterde eveneens in de 7-1 overwinning tegen Grenada. Verder moeten de Amerikanen maandag in Orlando aan een gelijkspel voldoende hebben om door te stoten naar de finaleronde van de Concacaf Nations League.

Pepi speelt voor FC Groningen in de eredivisie waar hij op dit moment de clubtopscorer is met negen doelpunten. De ploeg staat op de zeventiende plaats en moet het zeer waarschijnlijk opnemen tegen degradatie.

Plaats een reactie