Kökcü bezorgt Turkije zege in verhitte ontmoeting met Armenië

Turkije heeft het kwalificatiekampioenschap voor het EK 2024 op een succesvolle wijze geopend met een zege tegen Armenië in een zinderend duel. Dankzij een goal van Orkun Kökçü, de Feyenoorder, boekten de Turken een 2-1-winst in de hoofdstad Yerevan van Armenië.

Kökçü, de aanvoerder van Feyenoord, zette de Turken na ruim een half uur op gelijke peil, nadat een eigen doelpunt van Ozan Kabak de Armeniërs op een 1-0 voorsprong had gezet. In de tweede helft besliste Kerem Aktürkoglu, een oud-speler van clubs als FC Twente en NAC Breda, de ontmoeting in het voordeel van Turkije, na een snelle vrije trap van Enes Ünal.

Door vernedering op pad

Ook Zwitserland, het land van de fraai geoliede voetbalmachine, begon het kwalificatie-toernooi met een overwinning. Het eindresultaat tegen het al sinds 2014 vernederde Belarus telde uiteindelijk 5-0. Renato Steffen vond in het eerste bedrijf al drie keer het net. Daarna zorgden Granit Xhaka en Zeki Amdouni voor de invulling van de eindstand.

De duel tussen Zwitserland en Belarus werd gespeeld in Novi Sad, Servië. Belarus, dat verwikkeld is in de Russische inval in Oekraïne, moet de wedstrijden op neutrale gronden en zonder publiek spelen. Of die regel ook geldt voor de interlandperiode half juni is de vraag. De UEFA neemt daar begin april een beslissing over.

Plaats een reactie