Snelle Bliksemstart levert Jong Oranje een eenvoudige overwinning op tegen EK tegenstander Noorwegen

Er was weinig reden voor Jong Oranje om zich zorgen te maken over het duel met leeftijdsgenoten uit Noorwegen. Erwin van de Looi’s ploeg zette een eenvoudige victorie op het scorebord (3-0). Hiermee was voor de coach een mooie gelegenheid om in aanloop naar het EK met een aantal veranderingen de successen te vervolmaken.

Wegens de Corona-epidemie die het grote team heeft getroffen, moest Van de Looi Ryan Gravenberch en doelman Kjell Scherpen aan huis laten blijven. Maar dit weerhield hem er niet van Quilindschy Hartman (Feyenoord), Anass Salah-Eddine (Twente), Shurandy Sambo (Sparta) en Sydney van Hooijdonk (Heerenveen) binnen de lijnen te laten staan voor hun debuutwedstrijd met Oranje.

Jong Oranje overschaduwt Noorse opponent

En al na vijf minuten was duidelijk dat het helemaal goed zat met deze ploeg. Tim Tavsan was de geschikte man voor de openingstreffer, waarna Crysencio Summerville de score verdubbelde. Van de Looi kreeg hierna alle tijd om andere spelers te testen en andere spelsituaties uit te proberen, overigens had allemaal weinig veranderd.

En vlak voordat Ludovit Reis namens Oranje de 3-0 binnenknikte, was Jay Gorter de held voor de ploeg. Doelman Gorter kon een penalty van Noorse maats onschadelijk maken. Vanaf maandagmiddag staat volgens een EK-deelnemer Tsjechië voor de deur, wat ook weer alleen maar reuring gaat geven tijdens het trainingskamp dat doorgaat in de Pinatar Arena in Murcia, Spanje.

Plaats een reactie