Thomas Tuchel begint direct met grote uitdaging

Thomas Tuchel heeft de volgende uitdaging bij Bayern München aanvaard. De 49-jarige Duitser werd vrijdag aangesteld na een wisselvallig seizoen. Zaterdag werd Tuchel gepresenteerd en hij had direct goed nieuws. Hij mag al volgende week aan de slag bij het duel met Borussia Dortmund, waarvoor hij eerder tussen 2015 en 2017 werkte.

Grotse uitdaging, grootse ambitie

Tuchel is de afgelopen tijd werkzaam geweest bij Chelsea, waarmee hij afgelopen jaar de Champions League won. Hij tekende bij Bayern München een contract tot de zomer van 2025. Bij zijn presentatie legde hij de lat hoog. “Dit is één van de beste clubs ter wereld, winnen zit in het DNA van Bayren München. De club heeft één van de beste en meest getalenteerde selecties van Europa samengesteld. Met deze ploeg kan je alles winnen en daarom ben ik ook hier, om alle prijzen te winnen.”

De druk ligt er meteen op

Herpresentatie van Tuchel kwam enige dagen na de tweede plaats bij Bayer Leverkusen, waardoor Bayern de eerste plaats in de Bundesliga kwijtraakten aan Borussia Dortmund, dat nu één punt meer heeft. Volgende week zaterdag staan Bayern en Dortmund in München tegenover elkaar bij het debuut van Tuchel. “Een grotere uitdaging om mee te beginnen is er niet”, aldus Tuchel. De directeuren Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic verklaarden dat het na de nederlaag tegen Leverkusen noodzakelijk was om in te grijpen.

Plaats een reactie