Verjaardagsdroom voor bijna 33-jarige Joselu

Voetballer Joselu is bewijs dat je nooit te oud bent om van je dromen te blijven genieten. Nog maar een paar dagen voor zijn 33ste verjaardag, maakte hij op spectaculaire wijze debuut voor de Spaanse nationale ploeg. Met een eindstand van 3-0 versloegen ze Noorwegen.

Pas aan het einde van de wedstrijd kwam Joselu meespelen als invaller. En in amper vijf minuten was Joselu al zover dat hij zijn eerste twee doelpunten scoorde. Eentje met een opmerkelijke tegendraadse kopbal en eentje hard van dichtbij. Met dit resultaat staan Spanje bovenaan in Poule A.

Bondscoach Luis de la Fuente moet het stellen zonder superster Erling Haaland vanwege een liesblessure. Maar gelukkig kon Dani Olmo in de eerste helft al een doelpunt achter zijn naam schrijven waardoor Spanje toch al een vroege voorsprong te pakken had. Alexander Sørloth kreeg ook een kans, maar schoot uiteindelijk naast.

Scott McTominay bezorgt Schotland overwinning

Schotland, tegenstander van Spanje, heeft ook een overwinning geboekt. Met dank aan twee goals van Scott McTominay versloegen ze Cyprus met een eindstand van 3-0. In Poule D zag Ivan Perisic de Puskás Award op zijn schoen, voor de mooiste goal van het jaar, aan zich voorbij gaan. Hij nam een lange pass van Luka Modric ineens op, maar de bal kwam op de lat terecht.

Uiteindelijk was het Nathan Broadhead die Wales nog een punt bezorgde in de poulewedstrijd tegen Kroatië. Na een indrukwekkende wedstrijd met veel technische hoogstandjes van Luka Modric scoorde hij diep in de extra tijd de 1-1.

Plaats een reactie