Ajax staat twee punten achter op FC Twente na ruime overwinning

Ajax heeft zich in de eredivisie zaterdag laten zien door laagvlieger VV Alkmaar met 5-0 opzij te zetten. In het Amsterdamse stadion konden de vrouwen van Ajax ruim een half uur wachten op de openingstreffer van Lisa Doorn. Na rust wisten Karlijn Woons (eigen goal), Romée Leuchter, Doorn en Elisha Kruize voor verdere verhoging van het doelsaldo te zorgen.

Het grote resultaat betekent dat Ajax op twee punten achterstand komt bij koploper FC Twente. De onderlinge ontmoeting op 30 april belooft daardoor een essentiële rol te spelen in de titelrace. Deze twee clubs zullen in de voorlaatste speelronde tegen respectievelijk Heerenveen (uit) en PEC Zwolle (uit) nog in actie komen. Terwijl Twente het in de laatste speelronde aflegt tegen PEC Zwolle (uit) en Feyenoord (thuis).

De komende weken worden cruciaal in de strijd om de titel in de eredivisie voor vrouwen. Alle ogen zijn gericht op het duel tussen Ajax en FC Twente, want alleen dan staat er een winnaar.

Plaats een reactie