Cristiano Ronaldo leidt Portugal naar overwinning in EK-kwalificatie

Portugal heeft ook de tweede EK-kwalificatiewedstrijd overtuigend gewonnen. In en tegen Luxemburg werd het 6-0. Het doelsaldo kwam grotendeels voort uit het sterk spel van Cristiano Ronaldo, de aanvaller maakte beide doelpunten voor de Portugezen.

Daarnaast wisten ook Bernardo Silva, Joao Félix, Otavio en Leão hun naam op het scorebord te zetten. Donderdag had Portugal al met 4-0 afgerekend met Liechtenstein.

Ronaldo opende de score voor Portugal reeds in de negende minuut. Een kopbal van Nuno Mendes eindigde via de voet van de aanvaller in het doel. Daarna volgden treffers van Félix en Silva. In de tweede helft was het Otávio die de 0-5 scoorde, en Leão die een schuiver maakte.

Gemiste kans

Even leek Leão ook nog voor het zesde doelpunt te zorgen, maar de penalty die hij kreeg kon hij niet verzilveren. Toch bleek de invaller de wilde eend, later op de avond maakte hij de 6-0 alsnog vol.

P>In dezelfde groep won Slowakije met 2-0 van Bosnië en Herzegovina. Róbert Mak en Lukas Haraslin lieten zich daar op de scorebord zetten.

Cristiano Ronaldo leidt Portugal naar overwinning in EK-kwalificatie

Portugal heeft afgelopen weekend met ruime cijfers gewonnen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Het werd 6-0, onder leiding van schutter Cristiano Ronaldo, die twee doelpunten voor zijn rekening nam.

Naast Ronaldo lieten ook Bernardo Silva, Joao Félix, Otavio en Leão hun naam op het scorebord prijken. Eerder op de week had Portugal al met 4-0 afgerekend met Liechtenstein.

De thuisploeg gaf direct acte de présence met een kopbal van Nuno Mendes, terwijl een kwartier later Félix en daarna Silva voor de 0-2 en 0-3 zorgden. Ronaldo maakte na een half uur de 0-4, waarna hij ruim een uur later na een schwalbe werd gewisseld.

Onvoltooide penalty

Na rust daalde het tempo en Portugal ging niet voor het hoogst haalbare.Invaller Otavio verzorgde de 0-5, waarna Leão de uitgelezen kans kreeg voor de 0-6. Helaas kon de penalty, die hij kreeg, deze eindscore niet worden. Makkelijk maakte Leão alsnog de zesde treffer, met een solo en een tegenaanval.

In dezelfde groep won Slowakije met 2-0 van Bosnië en Herzegovina. Róbert Mak en Lukas Haraslin scoorden.

Plaats een reactie