Engeland naar EK toe door Onstuitbare Saka

Engeland heeft op Wembley afgerekend met Oekraïne in de kwalificatiereeks voor het EK dankzij zege op Italië. Harry Kane en Bukayo Saka maakte het verschil: 2-0.

Een speciale agenda-item was de meer dan duizend Oekraïners op de tribune, die gevlucht waren na de Russische invasie van vorig jaar. Zij hadden een eigen tribunehoek en schiepen sfeer met vlaggen en gezang. In Engeland zijn maar liefst 100.000 Oekraïense vluchtelingen.

De twee landgenoten met een sterrenstatus in de Premier League, Oleksandr Zinchenko van Arsenal en Mikhailo Mudryk van Chelsea, kregen nooit een voet aan de grond.

Engelse middenveld als machthebber

De Engelse voornaamste machthebber was vooral te vinden op het middenveld. Jude Bellingham, Declan Rice en de ervaren Jordan Henderson domineerde de wedstrijd. Voorin ging het lichtje ook op. Saka was onstuitbaar en liet zijn tegenstanders kansloos.

In de 36ste minuut was het dus raak. Saka voerde het kapte kunstje perfect uit, waarna Kane eenvoudig de 1-0 kon binnentikken. Kane kreeg kort voor de wedstrijd een staande ovatie, aangezien hij na zijn goal tegen Italië de Engelse topscorer was geworden.

De voorsprong werd al snel verdubbeld door Saka, die met zijn snelheid en behendigheid de Oekraïense verdediging te slim af is. Rafelend in de kruising leek de wedstrijd daarmee beslist.

In de tweede helft was het rustig doen van de Engelsen. Toch kon Oekraïne de schade nog beperken. Fijn ook voor de duizend landgenoten in de hoek van Wembley.

Plaats een reactie