Heracles dringt door naar voetstappen van PEC Zwolle

Heracles Almelo blijft ook na de dertigste speelronde van de eerste divisie de voetstappen van PEC Zwolle volgen. De ploeg van nummer twee op de ranglijst bracht thuis een knappe prestatie met een 3-2 overwinning op laagvlieger Den Bosch (achttiende). Hiermee naderden ze leader PEC tot op slechts drie punten.

Schoofs en Armenteros voeren voorsprong in

Met een doelpunt van Lucas Schoofs en een treffer van Samuel Armenteros voerden Heracles Almelo regelmatig de voorsprong in. Daarnaast telde ook een eigen doelpunt van tegenstander Teun van Grunsven mee. De enige Bossche treffer werd gescoord door Rik Mulders.

Brink in het slot

Ondanks dat Nikolai Laursen vlak voor het rustsignaal een penalty mistte, koesterde Den Bosch hoop op de tweede helft. De Bosschenaren scoorden uiteindelijk aansluitingstreffer door Nikolaj Moller, maar de thuisploeg bleef staan en dwongen de overwinning af. Uiteindelijk was het Juleon Brink die in het slot de score op 3-2 bracht.

Willem II treedt toe tot top vijf

Ondertussen slaagde Willem II erin mee te draaien in subtop. Ze wonnen met 2-0 thuis van MVV. Elton Kabangu en Joeri Schroijen waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Hiermee stegen ze naar plaats vijf met 50 punten, een voorname kandidaat om deel te nemen aan de play-offs. MVV blijft de nummer zeven met 44 punten.

Heracles en PEC roerden promotie naar eredvise

PEC Zwolle en Heracles Almelo hebben dankzij hun kaatsen in de eerste divisie promotie naar eredivisie binnen handbereik. Momenteel is het gat tussen de Almeloërs en de nummer drie Almere City veertien punten.

Plaats een reactie