Kazachstan maakt spectaculaire comeback tegen Denemarken in EK-kwalificatie

Het zag er aanvankelijk erg rooskleurig uit voor Denemarken die hun bezoek aan Kazachstan begonnen met twee doelpunten van topspits Rasmus Höjlund. Die koppositie leek ze redelijk te behouden tot de laatste minuut voordat de wedstrijd aanbrak, maar het publiek was getuige van een spectaculaire ommekeer.

Höjlund’s prachtige lob zette Denemarken op een 0-2 voorsprong die nog voor rust een verzekering werd toen hij weer scoorde voor de pauze. Gedacht werd dat dit voor Denemarken meer dan voldoende zou zijn om de wedstrijd veilig te stellen en de punten binnen te halen.

Kazachstan geeft niet op

Echter lieten ze de touwtjes te veel vieren na rust en zo kwam Kazachstan met Bakhtiyor Zaynutdinov terug met een aansluitingstreffer. Na een geweldig afstandsshot van Askhat Tagybergen maakten ze ook de gelijkmaker.

De kwint ommekeer deed het stadion exploderen van euforie en met nog een minuut op de klok viel de beslissing toen Abat Aymbetov de Kazachse winnende treffer maakte.

Een fantastische ommekeer die de fans in Kazachstan de komende tijd vast niet Gauw zullen vergeten.

Plaats een reactie