Marokko wint knappe zege op regerend WK-kampioen

Het Marokkaanse elftal heeft geschiedenis geschreven: de Afrikaanse voetballers hebben nu ook de regerend wereldkampioen Brazilië verslagen. In een intense oefenwedstrijd in Tanger wisten de Marokkanen verrassend met 2-1 te winnen.

Het Marokkaanse team kwam op het veld met bekende namen als Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Nordin Amrabat. Na slechts een half uur lukte het Sofiane Boufal uit Parijs de 0-1 te scoren met een draaiollo na een prachtige assist van Bilal El Khannous. Na rust wisten de Marokkanen prima stand te houden, tot het Braziliaanse toptalent Casemiro de 1-1 in de 71ste minuut wist te maken. Uiteindelijk bezorgde invaller Abdelhamid Sabiri het Marokkaanse team de overwinning door middel van een scherpe uithaal tegen de onderkant van de lat.

Het was de eerste krachtmeting na de historische prestatie van Marokko tijdens het afgelopen WK. Als eerste Afrikaanse team ooit wist het Marokkaanse elftal zelfs de halve finale te bereiken, gedurende het toernooi werden onder meer Portugal, Spanje en België verslagen.

Plaats een reactie