Nathan Aké: Geprezen door Koeman, gekoesterd door Guardiola en een voorbeeld voor iedereen

Ronald Koeman ontving een telefoontje op zijn verjaardag afgelopen dinsdag, van welkom Pep Guardiola. De coach van Manchester City wilde de Oranje bondscoach feliciteren en vroeg tevens om aandacht te besteden aan Nathan Aké. Het 28- jarige Nederlandse linksback is een waarde geworden in het sterrenensemble van de Engelse club en heeft indruk gemaakt op de oud-Barcelona coach.

De Nederlandse bondscoach mag dan ook trots zijn op zijn pupil. Op zijn verjaardag maakte Koeman zijn bewondering voor Aké kenbaar. Guardiola zou zeggen: “Pas op met Nathan, hè”. Een enorm compliment, met dit kostuum op een van de beste trainers ter wereld, in een van de beste teams op aarde. Een voorbeeld voor iedereen.

Voorbeeld voor elke voetballer

Aké reist met veel vertrouwen af naar Zeist voor de interland wedstrijden. “Het is fijn om in een goede vorm naar Oranje te komen”, zegt Aké. Het team ondervind veel steun van Koeman: “We hebben eerder met elkaar gewerkt en er is een goede connectie”, aldus Aké. Op de persconferentie gaf de bondscoach hem dan ook een op de schouder klopje tijdens zijn complimenten.

Aké is een voorbeeld voor elke voetballer. Bij Manchester City staat hij stevig in de basis, waarin hij een prachtig voorbeeld is van hoe voetbalthuis gespeeld kan en moet worden. Zelf blijft hij niet stilstaan en blijft hij naar verbeteringen kijken. Want ook bij 4-0 verlies zijn er niet veel lichtpuntjes voor een verdediger.

Klasseprestatie en concentratie

Tijdens de afgelopen wedstrijd tegen Frankrijk was Aké weer van de partij. Over zijn klasseprestatie zegt Aké: “Het seizoen gaat goed en ik krijg veel vertrouwen van de trainer. Het hele team gaat goed en daardoor speel je zelf ook lekker”. Na de nederlaag kon er wel geconstateerd worden dat de kater van de wedstrijd al wel verdwenen was. De focus ligt weer op de volgende wedstrijd.

Aké is dus een goed voorbeeld voor voetbalspelers over de hele wereld. Met klasseprestaties, voetbalkwaliteiten en hele lading concentratie heeft hij een uniek plaatsje veroverd bij Manchester City. Hoogste tijd ook voor Nederland om Aké een schouderkloppie te geven.

Plaats een reactie