Debuut Niels Hartman in Kuip een zeer bijzondere ervaring

“Toen ik hoorde dat ik mocht spelen had ik echt een prachtig gevoel. Echt onvergetelijk”, zei Niels Hartman. De 22-jarige middenvelder is afkomstig uit Schoonhoven, ongeveer 30 kilometer van stadion De Kuip in Rotterdam waar hij vanavond voor het eerst gespeeld heeft voor het nationaal elftal van Gibraltar.

Bij een 3-0 achterstand kwam Hartman pas in de 86e minuut in het veld en dat bleek ook de eindstand te worden. Ondanks de nederlaag was Hartman tevreden met het resultaat. “Er kan altijd beter, maar we hebben zeker stappen gemaakt”, aldus Hartman.

Naast zijn familie, vrienden en vriendin die in het stadion aanwezig waren, had Hartman het al maanden geleden voorzien dat hij zou debuteren. “Een droom die uiteindelijk werkelijkheid werd. Ik waardeer de trainer heel erg dat hij me de mogelijkheid gaf om te beginnen”, zei Hartman.

Het had even geduurd voordat Hartman de officiële papieren voor het verkrijgen van een paspoort in orde had. “Ik hoopte altijd al dat het zou gebeuren”, aldus Hartman. Hij had er wel rekening mee gehouden, maar het vooruitzicht om in een volle Kuip debuteren was niet voor te stellen. “Debuteren is al mooi, maar om dit in zo’n sfeervolle stadion te doen is echt extra speciaal.”

Plaats een reactie