Het is moeilijk geweest voor Ronald Koeman: ‘We moeten proactief verbeteren’

De afgelopen interlandweek was voor bondscoach Ronald Koeman geen succes. Na de 3-0 overwinning op Gibraltar gaf hij aan dat er verbeterd moet worden. “Best wel geschrokken van momenten in wedstrijden”, was zijn vermoeide conclusie. De moeizame prestaties betekenen niets anders dan dat veranderingen aangebracht zullen worden.

Ook Koeman gaf aan dat de afwezige spelers de prestatie niet bevorderden. “De Ligt, Wieffer en Gakpo hadden nog niet genoeg hersteld en ook Depay viel uit”, aldus de coach. En eenmaal terug in Nederland gaf hij aan dat hij nog nooit zo’n slecht presterende week heeft meegemaakt als bondscoach.

De verwachtingen waren voordien al hoog gespannen, waarbij de resultaten toch altijd aan de lage kant bleven. “Als iedereen fit is, zal dit leiden tot aanpassingen”, voorspelde hij. Kortom, het niveau was niet wat hij ervan verwachtte en om zichzelf nooit meer in gelijke situatie te bevinden, zal hij proactief moeten verbeteren.

Plaats een reactie