Marokaans bondstrainer voert oproep tot vergiffenis aan na racistisch incident

Walid Regragui, de bondscoach van het Marokkaanse voetbalteam, heeft naar aanleiding van de verontwaardiging die op de sociale media ontstond als gevolg van een incident in het Madrileense hotel waar zijn selectie verbleef, gereageerd. Een personeelslid van dit hotel had racistische berichten geplaatst op zijn Instagrampagina.

Het Marokkaanse elftal was in Spanje voor een oefenwedstrijd tegen Peru, die woensdagavond zal worden gespeeld. Het staflid heeft onder een foto van Marokkaanse spelers die aan het eten waren, de volgende racistische woorden geplaatst: “We serveren ze Ramadan-stront” en “fucking Moren”. ‘Moor’ is een beledigende term voor moslims uit Noord-Afrika.

De posts vonden de weg naar de openbaarheid en er ontstonden grote woede en verontwaardiging onder Marokkaanse voetbalfans. De manager van het hotel gaf tegenover Spaanse media te kennen dat de betrokken partijen zijn ontslagen en “overgedragen aan de politie voor verantwoording”. Volgens het Spaanse dagblad AS is een van hen reeds gearresteerd.

Regragui doet verzoek om vergiffeniss

Op de persconferentie die volgde werd Regragui gevraagd naar het gebeurde. De bondscoach riep mensen op om vergeving te schenken aan degene die de berichten geplaatst had. Volgens Regragui is de jongen in kwestie 19 of 20 jaar oud. “In onze religie wordt ons vergeving onderwezen en wij vergiffenis hem.”, zo stelde hij.

“Het beste voorbeeld in deze periode van Ramadan is hem te vergeven, zodat hij zal begrijpen dat wat hij denkt over moslims niet de werkelijkheid weerspiegeld. Ik wil hier niet verder op in gaan,” voegde hij toe.

Ook de medewerker in kwestie heeft uitvoerig door het stof gebogen, aangezien hij bang was voor de consequenties op het vlak van zijn baan.

Plaats een reactie