Pavard en Maignan bezorgen Frankrijk overwinning op Ierland

De weg naar een Franse overwinning stond er niet makkelijk, want Ierland putte kracht uit het enthousiaste thuispubliek in Dublin en vocht met hart en ziel voor een goed resultaat. Uiteindelijk bleef de eindstand staan op 1-0. Uit een koploper van Benjamin Pavard aan het begin van de tweede helft kreeg de ploeg de voorsprong.

Hoewel het niet eenvoudig is voor te stellen dat dit team dat vrijdag nog Nederland op dramatische wijze van een overwinning afhield, nig in staat was om afstandsschoten te maken, was het precies de poging van Pavard die het klusje klopte. Het veelkleurige publiek in Dublin bleef hoopvol, maar Mike Maignan had het laatste woord. Hij voorkwam in de slotfase een Iers gelijkspel met een magnifieke redding.

Plaats een reactie