Vitesse dient spoedappel in tegen KNVB

De Koninklijke Nederlands Voetbal Bond (KNVB) heeft de licentieverlening van Vitesse op het spel gezet. Afgelopen vrijdag meldde De Gelderlander dat de profclub in Arnhem op korte termijn riskeerde haar licentie in te gaan leveren omdat er nog geen overeenkomst is over de huur van het stadion Gelredome. Om te voorkomen dat de Arnhemmers de vergunning verliezen, stapt de club nu opnieuw naar de rechter voor een turbospoedbehandeling.

KNVB-regels schrijven voor dat clubs uiterlijk in februari laten weten in het bezit te zijn van een Nederlands stadion voor betaald voetbalcompetities. Hier kon Vitesse niet aan voldoen, waardoor de voetbalbond nu dreigt de licentie in te trekken. Uitstel is er echter gegeven tot 11 april, wat wil zeggen dat op dat moment een speellocatie bekend moet zijn.

Als onderliggende reden voor het intrekken van het huurcontract is dienen, dat dat namelijk stilzwijgend met twintig jaar verlengd zou worden tot 1 oktober 2043. Vitesse weigert de daarvoor voorziene huurprijs van 2 miljoen euro per jaar – die volgens de club niet marktconform is – te betalen als het huidige contract in september van dit jaar afloopt, hetgeen zorgde voor conflicten.

Nieuwe eigenaar van Vitesse, Coley Parry, voerde al gesprekken met eigenaar van Gelredome, maar kwam er nog niet uit. Daarom wordt er nu gekozen voor een spoedappel bij het gerechtshof in Arnhem. Deze wordt besproken op 7 april, waarna de uitspraak uiterlijk op 11 april bekendgemaakt moet worden.

Plaats een reactie