Barcelona overweldigt AS Roma en bereikt halve finales Champions League

FC Barcelona’s vrouwenvoetbalteam heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Ze versloegen AS Roma met 5-1 in eigen huis. Eerder wonnen de Spaanse dames al de eerste wedstrijd in Rome met 1-0.

Vanaf het begin speelde Barcelona met hoge intensiteit en dreiging. In de tiende minuut opende het team van Jonatan Giraldez de score, dankzij een strak schot in de rechterhoek van Fridolina Rolfö. Doelvrouw Camelia Ceasar kon er niet bij. Het was de tweede goal in acht Champions League-wedstrijden voor de Zweedse aanvalster.

Wereldklasse doelpunt

In de 32ste minuut was het opnieuw raak. Mapi Leon schoot van buiten het strafschopgebied en plaatste de bal als een kanonskogel over alle verdedigers en over doelvrouw Ceasar heen in de rechterhoek, een doelpunt van wereldklasse. Vorig jaar won de 27-jarige Spaanse verdedigster de prijs voor het doelpunt van het jaar tegen Real Madrid in de Champions League.

Bekijk hier het beste doelpunt van 2022 van Mapi Leon:

Roma staat bekend om het balbezit, maar dat lukte deze wedstrijd slechts matig. Ook verdedigende fouten speelden het team van Alessandro Spugna parten.

Vlak voor rust scoorde Rolfö opnieuw, die volledig vrij stond bij de tweede paal. Zo ging Barcelona met een 3-0 voorsprong de rust in en ging daarna verder waar ze gebleven waren. Na een minuutje in de tweede helft kwam de bal perfect voor de voeten van Asisat Oshoala die de 4-0 maakte. De Italianen werden aan alle kanten overklast.

Einde aan de nul

Het leek alsof Roma nog last had van de zomertijd; steeds kwamen ze net te laat om de Spanjaarden te stoppen. De meer dan 50.000 toeschouwers kregen waar voor hun geld. Krap tien minuten later kopte middenvelder Patricia Guijarro de bal uit een hoekschop in de rechterhoek, waardoor het 5-0 werd.

Daarna besloten de Italianen dat die vernederende nul van het scorebord moest. Na een snelle counter schoot Annamaria Serturini vanaf de rand van het strafschopgebied de 5-1 binnen.

Die ene goal haalde het scherpe randje van de Spanjaarden, die daarna iets harder moesten werken en geen kansen meer verzilverden.

Zo bereikt Barcelona voor de vijfde keer op rij de halve finales van de Champions League. Vanavond staat ook nog de andere kwartfinale in de Champions League op het programma: Arsenal-Bayern München. De eerste wedstrijd werd gewonnen door de Duitsers met 1-0.

Plaats een reactie