El Yaakoubi verliest aanvoerderschap bij Excelsior na weigering OneLove-band

Redouan El Yaakoubi is niet langer de aanvoerder van voetbalclub Excelsior uit Rotterdam. Dit besluit is genomen nadat de 27-jarige verdediger eerder deze maand de speciale OneLove-band niet wilde dragen. Deze aanvoerdersband was onderdeel van een actie van de KNVB tegen racisme en discriminatie in alle vormen.

“De OneLove-actie, hoe goed ook bedoeld, heeft zaken op scherp gezet. Mensen tot iets dwingen is nooit de weg”, aldus Excelsior in een verklaring.

“Om die reden hebben we in het belang van de club, de speler en de sportieve doelstellingen die we samen hebben, gezamenlijk besloten de aanvoerdersband aan een andere speler binnen het team te geven. Op deze manier kunnen zowel de club als de speler zich vrij en comfortabel voelen in de rol die zij hebben in de maatschappij.”

Plaats een reactie