Feyenoord versterkt zich met PEC Zwolle-talent Thomas van den Belt voor volgend seizoen

De huidige nummer één van de Eredivisie, Feyenoord, heeft zich voor komende zomer verzekerd van de diensten van het grootste talent van de koploper van de Eerste Divisie. Thomas van den Belt zal na dit seizoen de overstap maken van PEC Zwolle naar Feyenoord, waar hij een vierjarig contract zal ondertekenen.

De 21-jarige middenvelder stond al geruime tijd op het verlanglijstje van de Rotterdamse club. Feyenoord had in januari al geprobeerd om Van den Belt naar de Kuip te halen, maar PEC wilde hun sterspeler niet laten gaan in hun strijd om promotie naar de Eredivisie. Inmiddels zijn beide clubs het eens geworden over het afkopen van het contract van Van den Belt, dat nog doorliep tot medio 2025.

Dit seizoen heeft Van den Belt al dertien doelpunten en acht assists op zijn naam staan bij PEC. Mede door zijn uitstekende prestaties is de Zwolse ploeg hard op weg om na een jaar afwezigheid weer terug te keren naar de Eredivisie.

Van den Belt, geboren in Zwolle, maakte zijn debuut voor PEC in september 2020. Onlangs werd hij nog uitgeroepen tot beste speler van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie.

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft een groot deel van zijn carrière doorgebracht bij de club uit de hoofdstad van Overijssel. Slot speelde jarenlang samen met Gerald van den Belt, de vader van Thomas en de huidige financieel directeur van SC Cambuur.

Zerrouki en Wieffer

Feyenoord is al geruime tijd op zoek naar versterkingen voor het middenveld. Eerdere pogingen om Ramiz Zerrouki van FC Twente aan te trekken, liepen op niets uit.

Intussen heeft Mats Wieffer zich in de basis van Feyenoord gespeeld. De 23-jarige middenvelder maakte afgelopen maandag zelfs zijn debuut voor het Nederlands elftal, tijdens de 3-0 overwinning op Gibraltar.

Plaats een reactie