Jonker roept Kaptein en Folkertsma op voor Oranje oefenwedstrijden tegen Duitsland en Polen

Bondscoach Andries Jonker heeft besloten om Wieke Kaptein en Sicca Folkertsma op te roepen voor de oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen Duitsland en Polen. De 17-jarige Kaptein, die uitkomt voor FC Twente, is voor het eerst opgenomen in de selectie. Vorig seizoen werd ze nog uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie.

Folkertsma, die speelt bij Girondins de Bordeaux, is voor het eerst weer geselecteerd sinds ze eind 2021 een ernstige knieblessure opliep.

In totaal heeft Jonker 26 speelsters geselecteerd voor de twee oefenwedstrijden in april. Jackie Groenen, speelster van Paris Saint-Germain, is helaas geblesseerd en zal niet deelnemen.

Jonker over Kaptein: “Wieke is nu al een van de drijvende krachten achter FC Twente. Ze is nog erg jong, maar als je elke week goed presteert, verdien je een uitnodiging voor het Nederlands elftal.”

Over Folkertsma zegt Jonker: “Sisca ken ik nog niet persoonlijk, maar de beelden die ik van haar heb gezien, zijn veelbelovend. Ze is nog herstellende van haar blessure, maar we zijn erg benieuwd naar haar huidige niveau en deze interlandperiode biedt een uitstekende kans om haar in actie te zien.”

Oranje neemt het op vrijdag 7 april in Sittard op tegen Duitsland, de nummer twee op de wereldranglijst. Vijf dagen later, op dinsdag 11 april, is Polen de tegenstander in het Sparta stadion in Rotterdam. Beide wedstrijden starten om 20.00 uur.

De twee interlands zijn onderdeel van de voorbereiding op het WK, dat komende zomer vanaf 20 juli plaatsvindt in Australië en Nieuw-Zeeland. In de groepsfase neemt Oranje het achtereenvolgens op tegen Portugal, de Verenigde Staten en Vietnam.

Plaats een reactie