Messi scoort 100e interlanddoelpunt tijdens 7-0 overwinning op Curaçao

De wereldkampioen van Argentinië heeft een overtuigende 7-0 overwinning behaald in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Curaçao. In Santiago del Estero was Lionel Messi de grote man met een hattrick, waarmee hij zijn honderdste doelpunt voor de Albicelestes maakte. De aanvaller van Paris Saint-Germain bereikte deze mijlpaal in de twintigste minuut met een schot in de verre hoek.

Argentinië domineert de wedstrijd

De Argentijnen gingen met een comfortabele 5-0 voorsprong de rust in, dankzij doelpunten van Messi (3x), González en Fernández. In de tweede helft zorgden Di María en Montiel, die in de WK-finale de beslissende strafschop scoorde, voor een compleet Argentijns feest.

Messi klimt op de topscorerslijst

Met zijn honderdste interlanddoelpunt is Messi nu opgeklommen naar de derde plaats op de lijst van topscorers van nationale teams. Cristiano Ronaldo staat bovenaan met 122 doelpunten voor Portugal, gevolgd door de Iraniër Ali Daei met 109 goals.

Curaçaose spelers in actie

Bij Curaçao stonden NAC-aanvoerder Cuco Martina en RKC-middenvelder Vurnon Anita in de basisopstelling. Richairo Živković en Jeremy Antonisse (FC Emmen), Kevin Felida (RKC), Nathan Markelo (Excelsior) en Xander Severina (ADO) kregen ook speeltijd.

Argentinië viert wereldtitel met oefenduels

Dit was de tweede interland voor Argentinië sinds het winnen van de WK-finale. De wereldkampioen wil de wereldtitel vieren met een aantal oefenwedstrijden in eigen land en nam zelf contact op met de voetbalbond van Curaçao. Afgelopen vrijdag werd er al met 2-0 gewonnen van Panama.

Na afloop van de wedstrijd ging de Curaçaose doelman Eloy Room ervandoor met het shirt van Messi:

Plaats een reactie