PSV bestraft met 20.000 euro boete en gedeeltelijke tribunesluiting vanwege veldbestormer

De UEFA heeft PSV een geldboete van 20.000 euro opgelegd naar aanleiding van het incident met veldbetreder Dylano K. tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Sevilla in eigen huis.

Bovendien moet PSV bij de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd een deel van de tribune achter het doel sluiten. De club uit Eindhoven is van plan de boete te verhalen op de veldbestormer.

Gevangenisstraf en 40 jaar stadionverbod

Op 23 februari van dit jaar betrad Dylano K. het speelveld en viel hij Sevilla-doelman Marko Dmitrović aan. Hij probeerde de Servische keeper te slaan, maar Dmitrović wist hem tegen de grond te werken. Daarna werd de veldbestormer door stewards van het veld verwijderd.

De dader, die een alcoholpromillage van 1,6 had, bleek al twee keer eerder een stadionverbod van PSV te hebben gekregen en had geen toegang mogen hebben tot het Philips Stadion. Na dit laatste incident kreeg K. opnieuw een stadionverbod, ditmaal voor 40 jaar.

De rechtbank legde Dylano K. een gevangenisstraf van drie maanden op, waarvan één maand voorwaardelijk. De 20-jarige man uit Roermond moest onmiddellijk zijn straf uitzitten, met een proeftijd van twee jaar.

Algemeen directeur Marcel Brands van PSV betreurt de opgelegde sancties. “Het is erg jammer dat een deel van de PSV-supporters de dupe is van het wangedrag van één individu. We zullen nu proberen de geldboete op hem te verhalen.”

Daarnaast moet PSV nog een geldboete van 9.375 euro betalen, omdat er tijdens de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Sevilla bier op het veld werd gegooid.

Plaats een reactie