Renard kiest voor Franse vrouwenvoetbalploeg in plaats van verlengd verblijf in Saudi-Arabië

Vier maanden voor het WK hebben de Franse voetbalvrouwen een nieuwe bondscoach gevonden. Hervé Renard zegt zijn doorlopende contract bij Saudi-Arabië op om in zijn thuisland aan de slag te gaan.

Renard (54) was vier jaar lang verantwoordelijk voor het nationale team van Saudi-Arabië, met als hoogtepunt de opmerkelijke overwinning op de latere wereldkampioen Argentinië tijdens het vorige WK.

“Renard ontving een aanbod van Frankrijk en gaf aan deze kans te willen benutten”, zei de Saudische bondsvoorzitter Yasser Al-Misehal tegenover SSC. “Ik kreeg ook een brief van de Franse bond. Na overleg met enkele bestuursleden hebben we besloten dit verzoek in te willigen.”

Volgens L’Equipe zal Renard deze week nog worden voorgesteld bij Frankrijk.

Frankrijk was dringend op zoek naar een nieuwe coach na het ontslag van Corinne Diacre eerder deze maand. Het WK in Australië en Nieuw-Zeeland begint al op 20 juli, terwijl verschillende internationals in conflict zijn met de bond.

Wendie Renard, Kadidiatou Diani, Marie-Antoinette Katoto, Perle Morroni en Griedge Mbock weigerden nog onder Diacre te spelen vanwege haar leiderschapsstijl. Bovendien behaalde ze weinig indrukwekkende resultaten met het Franse team.

Renard succesvol als bondscoach

Frankrijk bereikte tijdens het vorige WK de kwartfinales en kwam op het laatste EK mede dankzij een overwinning op Nederland tot de halve finales. Op 23 juli is Jamaica de eerste tegenstander in de groepsfase, waar het ook Brazilië en Panama tegenkomt.

Renard heeft een sterke reputatie opgebouwd als trainer bij de mannen. Als bondscoach won hij de Afrika Cup met zowel Zambia als Ivoorkust en leidde hij Marokko naar het WK van 2018.

Plaats een reactie